Stor suksess med Vidar Villas sommerturné!

Fra venstre foran Jonas Thomassen, Vidar Villa og Martin Thomassen. Bak står manager Chris Collings og båtkaptein Daniel Lund Pedersen.
Foto: Kristoffer Bjerkelund

Vidar Villa er en av Norges største norskspråklige artister, med hele 100 millioner streams på Spotify. Vidar hadde store planer for 2020 med bookinger til over 20 festivaler i sommer. Men 2020 ble ikke det året noen hadde sett for seg, med omfattende kanselleringer på grunn av Covid-19. Sommerens festivaljobber ble dessverre kansellert og teamet måtte tenke nytt. De valgte å tilpasse formatet til mindre akustiske konserter for inntil 200 gjester, og raskt var en av årets mest omfattende sommerturnéer for 2020 på plass.

Båt turné langs kysten

Vidar, sammen med sine bandkollegaer fra Rygge – Jonas og Martin Thomassen, manager Chris Collings, og båtkaptein Daniel Lund Pedersen, reiste langs den vakre norskekysten i en 49-fots båt som de leide på Finn.no. De bodde på båten, og fraktet med seg instrumenter og eget lydutstyr – litt annerledes enn en typisk turnébuss. Det høres idyllisk ut, men det er ikke alltid enkelt å reise på turné med båt i det norske sommerværet.

«Vi ble liggende værfast på Hvasser og kom ikke videre, hva gjør vi da liksom? Det ender med at vi får låne en bobil og en bil med henger for å rekke neste konsert. Det er helt utrolig hvordan folk generelt stiller opp – de åpner husene sine, låner bort dusjen sin og andre ting. Jeg er mektig imponert,» sier Vidar Villa til VG.

Les hele saken på VG her.

44 utsolgte konserter

Til tross for omstendighetene med avlyste festivaler, klarte Vidar og teamet å snu en vanskelig situasjon til noe positivt. Behovet for konserter var tydeligvis stort, og resultatet ble 44 utsolgte konserter og over 7.000 solgte billetter. Selv med smittevernsregler, sitteplasser og et begrenset antall gjester ble turnéen en kjempefest!

«Vi hadde ingen anelse om hvordan publikum ville ta i mot en sommerturné et år som dette. Mange av konsertene ble utsolgte på få minutter.» – sier en stolt manager, Chris Collings.

Sjekk ut God Kveld Norge- reportasjen her.

Aftermovie – Sommerturné 2020

Takk for i sommer☀ 5 uker i båt og 44 akustiske konserter langs kysten ga mersmak. Neste år gjør vi det enda større! Video: @Kristoffer Bjerkelund, Qwerty AS

Publisert av Vidar Villa Fredag 21. august 2020

Takk for i sommer☀ 5 uker i båt og 44 akustiske konserter langs kysten ga mersmak. Neste år gjør vi det enda større!
Video: @Kristoffer Bjerkelund, Qwerty AS

Eventim en viktig samarbeidspartner

Eventim var billetteringspartner for 35 av de 44 konsertene til denne turnéen. I en strevende periode for bransjen med mange utsettelser og kanselleringer, var det inspirerende å jobbe med dette prosjektet midt i covid-19 restriksjonene. Gode løsninger med eksempelvis personlige billetter gjorde det enkelt for konsertstedene å ha kontroll på alle besøkende.

«Når vi skal gjennomføre daglige konserter over en periode på 6 uker, vil det kunne oppstå situasjoner og endringer underveis. Da var vi 100 % avhengig av å ha en billettformidler som svarte raskt og ga god service. Eventim var utrolig lette å jobbe med, og hadde full kontroll hele veien. Rask og god kundeservice, samt gode bidrag til markedsføring og promotering.» sier manager Chris Collings.

Responsen fra publikum gikk over alles forventninger, og vi gleder oss til nye prosjekter med Vidar og teamet!

Skrevet av:
Marcia Titley
Adm. Dir.

2 hendelser på “Stor suksess med Vidar Villas sommerturné!”

  1. Tilbakeping: Covid-19 og digitale løsninger med Eventim - Eventim Norge

  2. Tilbakeping: MS Bjorvika inngår langsiktig billettavtale med Eventim Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *